Acum cativa ani, Google Chrome nici nu exista, iar acum acesta creste surprinzator de repede in topul celor mai folosite browsere. De anul acesta, mai intra inca un browser in concurs, acesta fiind RockMelt.
Pentru a folosi acest browser, deocamdata aveti nevoie de o invitatie sau o permisiune de la ei. Eu am asteptat o zi pentru a primi invitatia, dar spun ca merita. Browserul mi se pare destul de interesant, fiind la fel ca Google Chrome, dar are barele laterale care, zic eu, ajuta mult utilizatorul sa isi urmareasca site-urile preferate, prieteni de pe twitter sau facebook, sau mailurile.
Urmarire mailuri
Urmarire site-uri prin RSS
Browserul este facut pe aceeasi tehnologie ca si Google Chrome. Este cu 100 ms mai incet de cat Google Chrome si putem spera la versiuni care vor putea micsora si mai mult viteza.
Pe banda din stanga ne putem urmari prieteni de pe Facebook, pe cei ,,favoriti” sau pe toti.
Iar pe partea din dreapta avem o bara care ne informeaza in fiecare secunda despre noile actualizari pe Facebook, Gmail, Twitter sau orice alt site pe care-l urmarim. Rockmelt ne ajuta foarte mult prin faptul ca putem vedea siteurile cele mai urmarite de noi si ne usureaza modul prin care ne abonam la un site. Dam click pe ultimul buton din partea din dreapta iar apoi vom vedea o caseta unde scrie Add Feeds si vom da click pe Add Favorite.
Fiecare post nou apare printr-o casuta pe ecran ca cea de mai jos.
Sa iti actualizezi profilul de Facebook sau Twitter e si mai simplu, avem chiar 2 posibilitati. Cea mai usoara dintre ele este sa dati click pe iconita contului dumneavoastra din stanga sus, sa alegeti ce vreti sa actualizati, sa completati, iar apoi dati Update.
Acum la sfarsit, trebuie sa vorbesc de Search-ul, zic eu diferit. Adevarat ca mai frumoasa e pagina de Google, dar mi se pare si aceasta o idee buna. Totusi este si o veste proasta, rezultatele afisate de acest Search, si rezultatele afisate de Google (rezultate care ar trebui sa fie aceleasi) sunt diferite.
Sincer mie mi se pare un browser cu mult deosebit fata de celelalte si*are o idee noua. Dupa mine e un concurent care va creste mult si va fi chiar dusmanul lui Google Chrome. RocketMelt daca isi imbunatateste viteza, iar Google Chrome nu ia masuri, acest browser poate ajunge sa se lupte cu Mozila Firefox pentru cel mai bun browser.
Voi ce parere aveti? Are sanse sa traiasca sau nu?