KeyCAD Deluxe (Computer Aided Design)

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GamesAreaBOT
    Senior Member
    • Feb 2011
    • 200

    KeyCAD Deluxe (Computer Aided Design)

    Probabil ca oricare dintre noi a simtit nevoiam sa-si exprime ideile arhitectonice. Probabil ca unii s-au apucat sa-si sparga peretii, sa-si construiasca garaje sau, pur si simplu sa-si rearanjeze mobila. Daca astfel de decizii au condus la rezultate dezastruoase si de cele mai multe ori, greu de reparat, un program CAD (Computer Aided Design) ar fi fost o scula extrem de folositoare.

    Ca sa nu va aventurati intr-un univers CAD destul de sofisticat (cum ar fi cel al AutoCad-ului 14). Un astfel de caz este KeyCAD Deluxe versiunea 3.0. Aplicatia are doua mari componente: una pentru design 2D (KeyCAD) si alta pentru design 3D (KeyCAD 3D), independente una fata de cealalta.

    2D

    Principala calitate a KeyCAD care iti sare in ochi este acuratetea . Dimensiunile se caulculeaza “inginereste” (se poate defini o scara ce permite reprezentari reale), fiecare obiect putand fi definit numeric prin doua zone: coordinated fields (coordonate) si edit bar (dimensiuni si unghiuri). Sunt implementate facilitati intre care se numara binecunoscutul “grid”, dar si “magnetic point” sau “view aperture” ce-ti permite vizualizarea unei zone in jurul cursorului care defineste granita sub care un “snap point” devine activ.



    Desenarea se poate face atat in plan (ortho grid) sau izometric (isometric grid).

    Sculele se impart in 4 categorii:
    - de selectare (select);
    - de desenare (8 scule: punct, linie simpla, linie dubla, cerc, arc de cerc, linii spline, text, dimensiuni);
    - de inserare (3 optiuni: imagini, simboluri si obiecte);
    - de setare (11 moduri) cu ajutorul carora se poate modifica modul in care desenezi (snap, magnetic point, coordinate absolute etc).

    Dupa ce ai trasat un plan, ai la dispozitie unele functii de ajustare a desenului (pentru evitarea liniilor care se interseteaza intr-un mod nepotrivit).

    3D

    Aplicatia e modelare 3D este, dupa parerea mea, destul de slaba. Primul fapt care te duce sa spui asta este interfata cu utilizatorul extrem de greu de folosit. Lipsesc pana si barele de defilare, astfel incat uneori pierzi “zona de lucru” si cu greu o mai regasesti.

    Sistemul de comenzi este greoi: ai un toolbar din care selectezi una din scule, care iti deschide alt toolbar cu optiuni pentru scula respetiva, definesti punctele necesare trasarii si dupa aceea confirmi alegerea.



    Chiar daca modul in care lucrezi este foarte greoi, ai la dispozitie intreaga gama de mijloace pentru modelare 3D: obiecte (linii, cilindri, sfere etc) aplicarea de texturi pe obiecte (fie numai o culoare, fie texturi importante din fisiere Bitmap).
    Echipa Games Area
Working...